Nilah resipi paling aku suka. Sebab simple tapi sedap!~~ Hehe perasan.. Tapi yang paling malas nak kupas kulit petola tu la...
Mehla jengah bahan-bahan dia..
Bahan-bahan:
Petola
Bawang putih
Sos Tiram
Telur ayam
Air
Garam
Lada sulah
Cara-cara nak masak:
1) Tumis bawang putih tu then masukkan air.
2) Masukkan petola tunggu sehingga empuk sikit.
3) Masukkan sos tiram, lada sulah dan garam.
4) Bila dah mendidih tu, pecah kan telur dan kacau..
Kalau nak letak suun pun boleh jugak...cubalah...Siap!~~ Mudah kan.....
Bahan-bahan:
Petola
Bawang putih
Sos Tiram
Telur ayam
Air
Garam
Lada sulah
Cara-cara nak masak:
1) Tumis bawang putih tu then masukkan air.
2) Masukkan petola tunggu sehingga empuk sikit.
3) Masukkan sos tiram, lada sulah dan garam.
4) Bila dah mendidih tu, pecah kan telur dan kacau..
Kalau nak letak suun pun boleh jugak...cubalah...Siap!~~ Mudah kan.....