23 Januari 2010

Sayur Petola Tumis Air Dengan Telur

Nilah resipi paling aku suka. Sebab simple tapi sedap!~~ Hehe perasan.. Tapi yang paling malas nak kupas kulit petola tu la...



Mehla jengah bahan-bahan dia..

Bahan-bahan:
Petola
Bawang putih
Sos Tiram
Telur ayam
Air
Garam
Lada sulah

Cara-cara nak masak:
1) Tumis bawang putih tu then masukkan air.
2) Masukkan petola tunggu sehingga empuk sikit.
3) Masukkan sos tiram, lada sulah dan garam.
4) Bila dah mendidih tu, pecah kan telur dan kacau..

Kalau nak letak suun pun boleh jugak...cubalah...Siap!~~ Mudah kan.....

8 ulasan:

Cik Norfa berkata...

kalau letak suun nanti dia serap kuah tu..tak pat la nak menikmati sup sayur kalau begitu...leh letak tapi sikit je..jgn letak byk2..hahhaha sambung resepi lak..

tapi layan la weyhhh di kala lapar....sedap!!

TerunaGiler berkata...

aku ni tak mkn sayur.. tp sayur ni aku pernh terkunyah.. mase tu mak aku masak ngan telur.. huhu.. pahit giler... tobat aku

nabilah_2908 berkata...

slm ziarah...

hrumm...sedap nyer...+ soo hun..besh..

baru kelmarin teringin nk makan..n penh mintk my mom masakkan...tapi my mom tak mo masakkan..huhu...

takpe lah..tunggu weekend jer... ;)

My-Dapur berkata...

Cik Norfa: ha ah betul tu...kang dah tak berkuah lak...

TerunaGiler: uishh ko...ko masak yang tua kot.. dakpun ko tak buang kulit, tu pasal pahit...hehe

nabilah_2908: ko masak sendiri jer la...cepat sket...hehe

kaykaygal berkata...

oo petola kene kupas eh? huhuu

My-Dapur berkata...

kaykaygal: yer la ko..kulit dia keras.

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

tak pernah pulak masak sayo petola campur ngan telur..bese masak kosong macam tu je...tapi tengok ni macam sedap je..

My-Dapur berkata...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ ,boleh jer..rasa macam tumis air gak cuma ada perisa telur...hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails