Ni resepi masa nak ngabiskan stok yang ada:
Bahan-bahan:
Cendawan Kering (rendam dahulu)
Kobis bunga
Lobak merah
Kobis
Fish Cake
1 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
Minyak masak
Sos Tiram
Lada Sulah
Garam
Serbuk pati ayam
Air
Cara-cara nak masak pulak, simple jer...tumis tumis...
1) Tumis bawang merah & bawang putih.
2) Masukkan fish cake yang dihiris nipis.
3) Masukkan lobak merak.
4) Masukkan sos tiram, masukkan kobis, kobis bunga dan cendawan.
5) Masukkan air. Kalau nk kuah banyak, masuk air lebih sikit.
6) Masak sehingga sedikit layu, masukkan lada sulah, serbuk pati ayam dan garam.
Siap...sonang ja weh nak goreng sayur..hahaha.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan