
Sedapnya ikan keli. Memang my all time feveret ikan keli ni. Kali ni kita try buat ikan keli berlada pulak.
3 ekor ikan keli sederhana besar
1 keping asam gelugur/asam keping
secubit gula
secubit garam dan kunyit
minyak untuk menumis
secubit gula
secubit garam dan kunyit
minyak untuk menumis
Bahan dikisar :
10 biji cili api (ikut suka, nak pedas lagi boleh letak lebih)
10 biji cili api (ikut suka, nak pedas lagi boleh letak lebih)
10 biji cili merah
sedikit belacan
2 ulas bawang merah
sedikit belacan
2 ulas bawang merah
Cara memasak:
- Bersihkan ikan keli untuk hilangkan hanyir.
- Lumur ikan keli dengan garam dan kunyit. Goreng hingga garing dan ketepikan.
- Tumiskan bahan-bahan yang dikisar. Masukkan gula dan asam keping hingga garing.
- Angkat dan tuang di atas ikan keli gereng tadi.
1 ulasan:
peberet sy ni
Catat Ulasan