04 April 2009

Udang Goreng Kunyit

Ni resipi mudah bangat....

Bahan-bahan:

Udang hidup

Cili Padi

Bawang besar yang dihiris bulat

Tomato ceri

Garam

Serbuk kunyit

Sos tiram

Minyak masak


Cara memasak:

1) Gaulkan udang dengan garam & kunyit dan goreng.

2) Bila udang tu dah nampak nak masak, masukkan sedikit sos tiram.

3) Masukkan tomato. bawang besar dan cili padi.

4) Siap untuk di makan...hehe

Senangkann...

Ni aku nyer all time feberet dish ni. Udang goreng kunyit. Sebab mudah dan sedap...mudah la bagi org pemalas kan.. tambah kan sayur untuk kasik lagi berkhasiat dan berwarna. Orang cakap, taktau sape yang cakap, seafood ni banyak toksin. so kalau takmau bagi jadi toksin, makan ler dgn kulit-kulit..betul ni. tak tipu..jadi, mulai sekarang, jangan kupas kulit bila makan udang yer,....tenkiu..

2 ulasan:

az berkata...

amboi2 asal boleh aje, telan dgn kulit skali, kalau lah org yg tk ada insurance......... hancus di buatnya......lol

yg ini pun fevret kakak, kalau bulan puasa slalu juga masak ni utk sahur, mmg betul resepi org malas mcm kita (kadang2 aje he3x)
Tapikan selain udang, sotong pun sedap....... cubalah

nizaa berkata...

az, jangan telan kulit2 kepala sekali. kang tercekik..hihi...tapi u rajin skit kot. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails