Satu warna hijau satu warna kuning..yang hijau isinya mangga ...sedap sangat mangga tu. Yang warna kuning, isinya nangka. Dia ada satu lapisan kulit lembut di luar dan ada krim...Sangat lembut...tapi sayang, apa nama pun tak tahu...tahu ngapp jer...;P
30 April 2009
Cuba teka apa namanya?
24 April 2009
Roti kapit telur sajork!
17 April 2009
Koeyteow tanpa nama!
04 April 2009
Udang Goreng Kunyit
Ni resipi mudah bangat....
Bahan-bahan:
Udang hidup
Cili Padi
Bawang besar yang dihiris bulat
Tomato ceri
Garam
Serbuk kunyit
Sos tiram
Minyak masak
Cara memasak:
1) Gaulkan udang dengan garam & kunyit dan goreng.
2) Bila udang tu dah nampak nak masak, masukkan sedikit sos tiram.
3) Masukkan tomato. bawang besar dan cili padi.
4) Siap untuk di makan...hehe
Senangkann...
Ni aku nyer all time feberet dish ni. Udang goreng kunyit. Sebab mudah dan sedap...mudah la bagi org pemalas kan.. tambah kan sayur untuk kasik lagi berkhasiat dan berwarna. Orang cakap, taktau sape yang cakap, seafood ni banyak toksin. so kalau takmau bagi jadi toksin, makan ler dgn kulit-kulit..betul ni. tak tipu..jadi, mulai sekarang, jangan kupas kulit bila makan udang yer,....tenkiu..