30 April 2009

Cuba teka apa namanya?

Harini ada vendor datang office bawakan sejenis dessert..rupanya agak unik dan rasanya pun sedap..kalau tahu nama, sila maklumkan ya..hihi..

Satu warna hijau satu warna kuning..yang hijau isinya mangga ...sedap sangat mangga tu. Yang warna kuning, isinya nangka. Dia ada satu lapisan kulit lembut di luar dan ada krim...Sangat lembut...tapi sayang, apa nama pun tak tahu...tahu ngapp jer...;P

24 April 2009

Roti kapit telur sajork!



Ah..tetiba sedap pulak makan roti kapit dengan telur je..kemain..Then letak kubis campur mayonis dgn black pepper. Walaupun tak semenggah, baked beans tu yg buat ketagih..huhu..para penonton, abg-abg, adik-adik...sila gelek try kat umah....ketagih wehh..jgn lupa sos cili dan mayonis! Pehtu letak sayur banyak-banyak bagi bunyi krup..krup...marbeles!



17 April 2009

Koeyteow tanpa nama!


Semalam aku masak koeyteow..setelah sekian lama tak jenguk dapur..asalnyer nak buat koeyteow kungfu tapi salah kungfu jadi cm ala-ala koeyteow bandung plak...sebab aku main campak-campak...yang penting..wallahhhh......

04 April 2009

Udang Goreng Kunyit

Ni resipi mudah bangat....

Bahan-bahan:

Udang hidup

Cili Padi

Bawang besar yang dihiris bulat

Tomato ceri

Garam

Serbuk kunyit

Sos tiram

Minyak masak


Cara memasak:

1) Gaulkan udang dengan garam & kunyit dan goreng.

2) Bila udang tu dah nampak nak masak, masukkan sedikit sos tiram.

3) Masukkan tomato. bawang besar dan cili padi.

4) Siap untuk di makan...hehe

Senangkann...

Ni aku nyer all time feberet dish ni. Udang goreng kunyit. Sebab mudah dan sedap...mudah la bagi org pemalas kan.. tambah kan sayur untuk kasik lagi berkhasiat dan berwarna. Orang cakap, taktau sape yang cakap, seafood ni banyak toksin. so kalau takmau bagi jadi toksin, makan ler dgn kulit-kulit..betul ni. tak tipu..jadi, mulai sekarang, jangan kupas kulit bila makan udang yer,....tenkiu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails